Social media
marketing

Wil je effectiever communiceren met zowel nieuwe als bestaande klanten? Social Media Marketing is de sleutel tot succes in deze digitale wereld. Wij helpen je om online op te vallen en te scoren.

Social media

Wat is social media marketing?

Met meer dan 2,8 miljard mensen wereldwijd actief op social media, is dit het ideale platform om je doelgroep te bereiken. Facebook, YouTube en Instagram zijn koplopers met miljarden gebruikers. Hier kan je effectief jouw boodschap verspreiden. Onze aanbevelingen voor een succesvolle social media marketing omvatten:

  • Gerichte campagnes om direct de juiste mensen te bereiken.
  • Kwalitatieve foto’s en video’s om je zichtbaarheid te verhogen.
  • Elk kanaal heeft zijn eigen doelgroep, kies daarom strategisch.
  • Video marketing is onmisbaar voor het bereiken van een groter publiek.
  • Interactie met klanten is direct en persoonlijk dankzij social media.
Strategie

Social media als de sleutel naar online groei

Een sterke online groei start met een doordacht plan. Ons digital agency ontwikkelt een op maat gemaakte social media marketingstrategie voor jou, met de focus op:

  • Meer verkeer naar je website.
  • Interactie met klanten.
  • Het verhogen van de verkoop.
  • Het opbouwen van merkbekendheid.
Aanpak

Social Media: een stapsgewijze aanpak

01

Strategie

Elk bedrijf is uniek, en dat vraagt om een unieke benadering van social media strategie. Bij Studio Baert beginnen we met het grondig leren kennen van jouw bedrijf. Dit proces verloopt snel en efficiënt, waarbij we onze ervaring inzetten om parallel aan onze kennismaking een gepersonaliseerde strategie voor jouw social media te ontwikkelen. Cruciaal in deze fase is het samen vaststellen van jouw doelen. Wil je meer naamsbekendheid, interactie, leads genereren, of conversie verhogen? Deze doelen zijn het fundament van onze strategische aanpak.

02

De juiste kanaalmix

Met een duidelijke strategie in handen, kiezen we de optimale mix van social media kanalen die aansluiten bij jouw doelstellingen. We evalueren zorgvuldig de doelgroepen en gebruikers van elk platform, en de boodschap die je wilt overbrengen. We zorgen voor een perfecte afstemming tussen je boodschap, de gekozen platforms, en de identiteit van je merk. Continu evalueren en bijsturen is hierbij essentieel, zowel voor organische als betaalde content, om jouw groei via social media te waarborgen.

03

Content

Nu is het tijd om aantrekkelijke content te creëren en te verspreiden over de geselecteerde kanalen. We zorgen ervoor dat elke video, foto of tekstuiting naadloos aansluit bij jouw merkidentiteit. Afhankelijk van jouw voorkeur bieden we ondersteuning bij het plaatsen van de content, het opstellen van een contentkalender, of het beheren van tools voor efficiënte contentplanning. We bieden flexibiliteit in onze samenwerking: of je nu intensieve samenwerking wenst, alleen advies nodig hebt, of het volledige beheer van je kanalen aan ons overlaat. Jij kiest, wij realiseren.

Wat is het doel van Social Media Marketing?

Het doel van social media marketing kan variëren: van het vergroten van naamsbekendheid en betrokkenheid tot het genereren van leads en zelfs directe verkoop. Elk doel vereist een unieke aanpak en strategie.

Welk Social Media kanaal moet ik gebruiken?

De keuze in social media kanalen is enorm. Elk platform, zoals LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, en Snapchat, biedt unieke kansen afhankelijk van waar je doelgroep zich bevindt.

Waarom moet ik Social Media gebruiken als bedrijf?

Voor bedrijven met ambitieuze groeiplannen zijn social media van onschatbare waarde. Ze stellen je in staat om een directe relatie met je doelgroep op te bouwen en een volwaardige merkbeleving te creëren.

Kan ik adverteren op Social Media?

Ja, net als Google Ads, bieden social media kanalen de mogelijkheid om doelgerichte advertenties te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat jouw advertenties de juiste doelgroep bereiken, en houdt je marketingbudget onder controle.

Gratis scan

Gratis Social Media scan

Ontdek de kracht van jouw social media aanwezigheid met onze gratis Social Media Scan van Studio Baert. Deze scan biedt een uitgebreid overzicht van je huidige activiteiten op social media, zowel de benutte als onbenutte kansen. Ons team van ervaren experts combineert hun diepgaande kennis met geavanceerde analysetools om een nauwkeurige beoordeling te maken van jouw social media strategie, met een focus op de belangrijkste gebieden voor verbetering.

Een greep uit onze klanten